Voetschakelaars - de ultieme multi-tasking

  07-11-2018

Weet je nog toen je leerde autorijden? In het begin leken de pedalen een beetje lastig - te onthouden welke was, in een poging de koppeling te beheersen ...

En toen in zeer korte tijd, was het hele ding een tweede natuur. Je voeten bleken in staat te zijn om met vrij complexe dingen om te gaan: druk, snelheid en snelle actie in geval van nood.

Voetschakelaars brengen een groot aantal taken naar voren door de gebruiker de mogelijkheid te geven om te multitasken. Ze besparen ook ruimte - op productielijnen en transportbanden met een voetschakelaar op de vloer haalt het meeste uit elke vierkante centimeter.

In medische omgevingen kunnen ze worden gebruikt om de hoogte van een ziekenhuisbed te regelen, en medisch personeel zwaar tillen en buigen te besparen. Ze zijn te vinden in de landbouw, in de bosbouw, in kantoorapparatuur en in laboratoria. Ze worden gebruikt voor CCTV, voor het vastleggen van beelden en voor belichting.

Deze eenvoudige, onopvallende stukjes technologie maken innovatie mogelijk in een aantal van de meest creatieve industrieën. Met behulp van een voetschakelaar kunnen videomakers de grenzen verleggen van wat ze met twee handen alleen kunnen bereiken. Muzikanten gebruiken ze tijdens live-optredens, waardoor ze de indruk wekken van meerdere muzikanten en zangers, hun geluid stimuleren en vervormen en herhalingen van riffs of songteksten spelen.

De tattookunstenaar gebruikt een voetpedaal om de spanning van elektriciteit die door de tatoeage-naald gaat te regelen, waardoor beide handen vrij zijn om aan het ontwerp te werken. En al diegenen die naaien - van thuis naaisters die hun eigen kleding maken naar high-end modeontwerphuizen - gebruiken voetpedalen om hun machines te laten werken.

Marquardt produceert een reeks moderne, ergonomisch ontworpen voetschakelaars voor gebruik in verschillende omgevingen. De Series 2420 is beschermd tegen stof en water tot IP65- en IP67-niveaus en kan zelfs worden uitgerust met een metalen beschermkap om de gebruiker te beschermen in zware omgevingen.

Sterk en met een anti-slip oppervlak, het heeft gaten voor bevestiging aan de vloer indien nodig, en een snap-action schakelsysteem met een bewezen levensduur van meer dan 300.000 bewerkingen. Het geeft ook echt goede tactiele feedback aan de gebruiker.

Er zijn veel kleurkeuzes beschikbaar en er kunnen zelfs logo's op de rocker worden afgedrukt.
Met een reeks schakelopties, variërend van laag-niveau signalen tot 21A stroom, kan het worden geconfigureerd als een standaard schakelaar of als een enkele of dubbele pool, met een vergrendelingsoptie.
Het voldoet aan de ontvlambaarheidseisen van UL 94 VF-2 en is geschikt voor gebruik met dubbel geïsoleerde apparaten.
Ook in het Marquardt-assortiment bevindt zich de Series 2410, een aanpasbare schakelaar die robuust en ergonomisch is en wordt geleverd met een muurhanger.
De 2410 is te zien op Nexus hier http://www.nexuscomponents.co.uk/Manufacturers/MARQUARDT

Foto door Gabriel Gurrola op Unsplash